Cliff Blue 23km

utrka-cliff-blue-dugiotok-trail

Clif Blue staza prolazi najljepšim dijelom otoka gdje ćete na svakom kilometru zastati kako biste udahnuli dio otočke ljepote, kulturne i povijesne baštine.

Staza će vas provesti kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu. Osim maslinika nailazit ćete na rasute spomenike, crkvice i gradine, a obići ćete i brojne uvale koje će vas očarati nevjerojatnom čistoćom i plavetnilom mora.

Park prirode Telašćica pružit će vam nešto što niti jedan drugi neće a to su njegova tri fenomena – uvala Telašćica, klifovi Dugog otoka i slano jezero Mir.

Zaljev Telašćica, jedna od najsigurnijih, najljepših i najvećih prirodnih luka na Jadranu, atraktivno je sidrište za brojne nautičare.

Ogromni klifovi, poznati kao i dugootočke Stene, na najvišem dijelu otoka dosežu i visinu od 160 metara nad morem dok se u dubinu spuštaju i do 90m. Sama staza ide uz litice klifova te je u tom dijelu potreban oprez kako vas otočka ljepotica ne bi navela na krivi korak.

Lokalitet Skrača, još jedan fenomen kojeg se može naći samo na ovom otoku. Naime, na Skračama se nalaze specifične kamene figure, u obliku čovječuljaka, koji su nastali spontanošću prolaznika tako da su slagali kamenja u figure čovječuljaka. Sada ih je preko tisuće i čine jedinstveni otočki fenomen.

Staza vodi dalje do jezera Mir, jednog od rijetkih europskih slanih jezera. Jezero se kroz brojne podzemne pukotine puni slanom vodom iz mora a ljeti temperatura jezera doseže i do 33 stupnjeva.

Utrka: CLIFF BLUE  23km/720m+
Datum: Subota, 18.03.2017.
Start & cilj: Sali (na rivi)

Dužina staze: 23km
Ukupni uspon: 720m+
Najviša visina: Grpaščak utvrda 146 m/nv
Teren: asfalt (10km), makadam, krš
Vremenski limit: 5h
Broj okrijepnih stanica: 5

OS 1/OS 4 Uvala Magrovica: voda, iso drink
OS 2 Grpaščak utvrda: voda, iso drink, voće, snack
OS 3 Uvala Mir: voda, iso drink, voće, snack
OS 5 Cilj/Sali: voda, ručak, kolači

Broj kontrolnih točaka: 6

KT1/KT 5 Uvala Magrovica
KT2 Grpaščak utvrda
KT 3 Skrača – kod jezera Mir
KT 4 Uvala Mir
KT 6 Cilj/Sali

Medalju dobivaju svi natjecatelji. Pobjednici za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji dobivaju pobjedničke medalje i originalne otočke proizvode i novčane nagrade.
Dodjela nagrada: od 17h – 18h

  • Profil staze i pisane instrukcije (osigurava organizator na web stranici utrke)
  • Prva pomoć + astro folija (osnovno: flasteri, gaze, elastični zavoj, ljepljiva traka)
  • Mobitel
  • Natjecateljski broj
  • Odjeća i obuća prilagođena terenu i vremenskim uvjetima

*Napomena 1: Provjera obavezne opreme obavit će se prije starta, a natjecatelji koji ne budu imali potrebnu opremu neće moći sudjelovati u natjecanju.
*Napomena 2: Natjecatelji su dužni ponijeti printane instrukcije i profil staze objavljene na web stranici utrke.

Petak, 17.03.2017.

Lokacija: Sali, centar (na rivi)
17.00h – 22.00h: Potvrda prijava, preuzimanje startnih brojeva i natjecateljskih paketa i preuzimanje odjeće za tranzicijske vreće (samo za kategoriju 10 km)

Natjecatelji Bay Green 10 km kategorije se po dolasku na cilj u uvali Mir, prevoze brodom natrag u Sali. Molimo da za tranzicijske vreće pripremite rezervnu suhu odjeću i toplu odjeću koja će vas čekati na cilju u uvali Mir kako bi vožnja brodom bila ugodnija. Odjeću možete predati prilikom prijava u petak do 22h ili u subotu najkasnije do 9.30h.
Svi natjecatelji mogu ostaviti svoje stvari na čuvanje za vrijeme trajanja utrke na startu utrke prilikom prijava u subotu ujutro od 07.00h – 09.50h.

Subota, 18.03.2017.

Lokacija: Sali, centar (na rivi)
07.00h – 9.00h: Potvrda prijava, preuzimanje startnih brojeva i natjecateljskih paketa
09.00h – 09.50h: Pregled obavezne opreme
09.50h – 09.55h: Briefing
10.00h: Start uz ritam tovareće mužike
12.30h: Dolazak prvih natjecatelja u cilj

13.00h – 17.00h: Ručak
17.00h – 18.00h: Dodjela nagrada
18.00h – 21.00h: Odmor
21.00h: Dugi Otok Party u prostorijama Kina uz koncert uživo


« |