VAŽNA OBAVIJEST!!!

POŠTOVANI NATJECATELJI I POSJETITELJI

Po preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske Županije, utrka Dugi Otok Trail se ODGAĐA.

Uz nas, na području Zadarske županije otkazana su još dva eventa. Time smo postali jedina tri eventa u Hrvatskoj (do trenutka ove objave) kojima su preporučene ovakve mjere.

Više informacija ćemo osigurati kada i mi budemo znali što dalje. Pratite nas na Facebook stranici te rubriku Vijesti na ovoj stranici.

Budući se radi o objektivnoj okolnosti na koju nitko ne može utjecati (virus), te se utrka neće otkazati, već ODGODITI za neki drugi termin primjenit ćemo standardna pravila o povratu startnine (više informacija na stranici PRIJAVE I STARTNINA, Povrat startnine).

U kratkim crtama: ne može se ostvariti povrat startnine budući je utrka već pripremljena kao i vaši natjecateljski paketi, te će se održati u nekom drugom terminu. Oni natjecatelji koji ne budu mogli sudjelovati u novom terminu, moći će preuzeti svoj natjecateljski paket.

Povratne karte za katamaran ćemo uplatiti natrag na one IBAN račune s kojih ste poslali uplatu.

DUGI OTOK TRAIL TEAM

Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno – dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Dugi Otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer arheološki lokaliteti po cijelom otoku govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba. Brojni arheološki nalazi ogledaju se u ostacima liburnskih gradina i grobnih gomila, antičkih vila, ranokršćanskih i srednjovjekovnih crkvi.

Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Na cilju utrke očekuje vas sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta. Ako niste znali, Dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom „štihu“, dobroj spizi, utrci tovara, a uz glazbu uživo potrajat će do jutra.

Red 40km

Maratonsku stazu sada ima i Dugi Otok. Osim što ćete imati priliku upoznati dijelove otoka koje do sada niste, pripremite se za vrlo uzbudljivu stazu koja će imati lakših, ali i izazovnih i zahtjevnih dijelova. Pozicije koje „se moraju vidjeti“ nismo izostavili i više o njima možete pročitati u opisu Cliff Blue kategorije.

Cliff Blue 24km

Clif Blue staza prolazi najljepšim dijelom otoka gdje ćete na svakom kilometru zastati kako biste udahnuli dio otočke ljepote, kulturne i povijesne baštine. Staza će vas provesti kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu. Osim maslinika nailazit ćete na rasute spomenike, crkvice […]

utrka-cliff-blue-dugiotok-trail
utrka-bay-green-dugiotok-traail

Bay Green 9.3km

Bay Green staza prolazi dijelom kategorije RED 40KM do mjesta Žman. Staza cijelom dužinom prolazi obalom i uvalama Sali, Sašćica, Sitno, Triluke, Trstenica, Žmanšćica i pitoresknim mjestima Sali, Zaglav i Žman. Na Dugom Otoku je ipak najljepše trčati uz obalu i uživati u pogledima otočkog arhipelaga. Cilj je u mjestu Žman odakle će vas autobusi […]

Pravila i propisi natjecanja

Sponzori

Turistička Zajednica Općine Sali
Park Prirode Telašćica
Općina Sali
Kala-logo
Ožujsko-logo