POŠTOVANI NATJECATELJI I POSJETITELJI

Nadamo se da ste svi dobrog zdravlja i da kao i mi jedva čekate Dugi Otok Trail! Kako zabrane javnih okupljanja više nema, u dogovoru sa lokalnom zajednicom Dugog Otoka, definiran je novi termin utrke 10.10.2020.

Listopad je odabran iz praktičnih razloga budući kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan nije moguće naći smještaj na Dugom Otoku, a i temperature ne idu u prilog trčanju.

Svi već prijavljeni natjecatelji koji su platili startninu, ne trebaju nanovo raditi prijavu jer prijava i uplata vrijede. Oni koji su izvršili samo prijavu, a nisu uplatili startninu, također se ne trebaju prijavljivati nanovo, već samo uplatiti startninu prema uputama na stranici PRIJAVE I STARTNINA.

Status vaše prijave i uplate možete provjeriti na stotinka.hr.

Povrat startnine za one koji ne mogu prisustvovati u novom terminu nije moguć, no može se preuzeti natjecateljski paket na dan utrke ili to može učiniti netko za vas.

Utrku ćemo morati održati u uvjetima kako preporučuje Hrvatski Zavod za Javno Zdravstvo i Stožer civilne zaštite RH (upute ćemo dobiti mjesec-dva pred utrku) tako da možete očekivati izmjene u satnici utrke, na prijavama, okrijepnim stanicama, načinu posluživanja obroka nakon utrke i ostalim stavkama za koje HZJZ smatra da ih treba prilagoditi.

Sretni smo što će se utrka održati i ovom prilikom vam šaljemo sportske pozdrave 🙂

Vidimo se u Salima!

DUGI OTOK TRAIL TEAM

Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno – dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Dugi Otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer arheološki lokaliteti po cijelom otoku govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba. Brojni arheološki nalazi ogledaju se u ostacima liburnskih gradina i grobnih gomila, antičkih vila, ranokršćanskih i srednjovjekovnih crkvi.

Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Na cilju utrke očekuje vas sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta. Ako niste znali, Dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom „štihu“, dobroj spizi, utrci tovara, a uz glazbu uživo potrajat će do jutra.

Red 40km

Maratonsku stazu sada ima i Dugi Otok. Osim što ćete imati priliku upoznati dijelove otoka koje do sada niste, pripremite se za vrlo uzbudljivu stazu koja će imati lakših, ali i izazovnih i zahtjevnih dijelova. Pozicije koje „se moraju vidjeti“ nismo izostavili i više o njima možete pročitati u opisu Cliff Blue kategorije.

Cliff Blue 24km

Clif Blue staza prolazi najljepšim dijelom otoka gdje ćete na svakom kilometru zastati kako biste udahnuli dio otočke ljepote, kulturne i povijesne baštine. Staza će vas provesti kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu. Osim maslinika nailazit ćete na rasute spomenike, crkvice […]

utrka-cliff-blue-dugiotok-trail
utrka-bay-green-dugiotok-traail

Bay Green 9.3km

Bay Green staza prolazi dijelom kategorije RED 40KM do mjesta Žman. Staza cijelom dužinom prolazi obalom i uvalama Sali, Sašćica, Sitno, Triluke, Trstenica, Žmanšćica i pitoresknim mjestima Sali, Zaglav i Žman. Na Dugom Otoku je ipak najljepše trčati uz obalu i uživati u pogledima otočkog arhipelaga. Cilj je u mjestu Žman odakle će vas autobusi […]

Pravila i propisi natjecanja

Sponzori

Turistička Zajednica Općine Sali
Park Prirode Telašćica
Općina Sali
Kala-logo
Ožujsko-logo